Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Geriatrinen fysioterapia

 
Ikääntyneiden fysioterapia
Fysioterapian avulla voidaan hidastaa ikääntymisen aiheuttamaa toimintakyvyn heikkenemistä, myös kohottaa kuntoa, kehittää lihasvoimaa ja tasapainoa, ehkäistä tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja, kaatumista ja helpottaa kipuja. Ikääntyneiden fysioterapiassa tavoitteena on edistää ja tukea ikääntyneen liikunta- ja toimintakykyä, omatoimisuutta ja elämän laatua.

 

Muistipotilaan kuntoutus
Alkava muistisairaus lisää yksilöllisen kuntoutuksen tarvetta ja myös vaikeasti dementoituneet hyötyvä huomattavasti kuntoutuksesta. Olen erikoistunut myös dementoituneiden kuntoutukseen. Dementoituneiden asiakkaiden terapiaan kuuluu liikunta- ja toimintakykyä kehittäviä harjoitteita ja ajan ja paikantajun harjoitteita sekä minäkuvan vahvistamista.

 

Kotikuntoutus
Kuntoutusta voidaan toteuttaa asiakkaan kotona, jolloin fysioterapeutti tuo mukanaan terapia- ja harjoitteluvälineet. Kuntoutuksessa voidaan harjoitella liikunta- ja toimintakykyä kohentavia harjoitteiden lisäksi päivittäisissä toiminnoissa ilmenevien ongelmien ratkaisemista ja harjoittamista. Kotona, palvelutalossa tai vuodeosastolla asiakkaiden kuntoutuksessa tehdään yhteistyötä omaisten ja muun henkilökunnan kanssa.